Asociația Bright Future for Every Child

Asociația Bright Future for Every Child

Moș Crăciun special pentru copii speciali! @ Moș Crăciun Galantom ~ 2021

Dată: 31 December 2021
Cei 40 de copii din Centrul pentru autism „Bright Future” nu își doresc dulciuri și jucării de la Moș Crăciun. Ei își doresc ca Moș Crăc
[ Show more ]

19

Galantomi:

451

Donații:

49,505 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Cei 40 de copii din Centrul pentru autism „Bright Future” nu își doresc dulciuri și jucării de la Moș Crăciun. Ei își doresc ca Moș Crăciun să le aducă în dar șansa la o viață normală. Fii și tu Moș Crăciun special pentru ei și oferă-le în dar ore gratuite de terapie! În cadrul campaniei „Moș Crăciun special pentru copii speciali” ne propunem să strângem suma de 65 000 lei care va acoperi 1000 de ore gratuite de terapie pentru copiii cu autism din centrul nostru.

În România, 1 din 54 de copii este diagnosticat cu autism. Autismul este o tulburare care afectează toate ariile de dezvoltare a unui copil: cognitivă, comportamentală, motricitate, de limbaj și socială. Copilul nu poate să comunice, să se joace sau să se integreze într-un grup. 

Însă un copil cu autism are șanse de recuperare și integrare de peste 50% dacă urmează un program continuu de terapie, adică de la 2 până la 6 ore de terapie pe zi, în funcție de gradul de afectare. O medie a costului de recuperare pe ora (care include terapia, evaluarea și coordonarea terapiei) este de 65 lei. Un părinte investește lunar în terapia copilului său cu autism între 2800 și 7200 lei. Este o sumă enormă pentru cei mai mulți dintre părinți, iar de cele mai multe ori lipsa resurselor financiare reprezintă cea mai mare piedică în recuperarea și integrarea copiilor cu autism.

 Fii și tu Moș Crăciun special pentru copii speciali! Oferă în dar ore de terapie copiilor cu autism!